The Marbella experience - start living the Good Life

Over Marbella

Marbella is een Spaanse stad in de provincie Málaga, Andalusia, en is één van de meest belangrijke badplaatsen aan de Costa del Sol. Door het comfortabele klimaat, de goede bereikbaarheid en een grote hoeveelheid aan recreatieve, culturele en sociale mogelijkheden, heeft Marbella alle eigenschappen om uw perfecte (tweede) thuis te worden.

 

De stad ligt aan de Middellandse Zee, in de uitlopers van de Sierra Blanca. Door de nabijheid van de bergen bij de kust, is er veel ruimte tussen de noord en zuid kant van de stad, wat mooie uitzichten oplevert op de zee én bergen vanuit bijna ieder punt van de stad.

 

Marbella kan worden opgesplitst in twee delen; het strand en de oude stad. De oude stad heeft sinds de 16e eeuw bijna dezelfde structuur behouden wat vooral zichtbaar wordt door de oude stadsmuren en twee historische buitenwijken, de Barrio Alto in het Noorden, en de Barrio Nuevo in het zuiden. De kustlijn van Marbella is veelal bebouwd; waar geen golfbanen zijn aangelegd worden kleinschalige, luxe woongebieden ontwikkeld. De 27 km lange kustlijn van Marbella is opgedeeld in vierentwintig stranden, van hele fijne zandstranden tot kiezelstranden.

 

De Golden Mile is de plek waar de meeste luxueuze residenties zich bevinden. Het is een stuk grond van vier mijl lang en vormt de verbinding tussen Marbella en Puerto Banús, een haven in het Zuid-Westelijk deel Nueva Andalusia. Het is gebouwd in 1970 als luxueuze haven en rondom hebben zich dure winkels, restaurants en bars zich gevestigd. Sindsdien is Puerto Banús uitgegroeid tot één van de grootste toeristische trekpleisters van Marbella en de Costa del Sol.

Marbella biedt naast de nieuw ontwikkelde delen veel groen, authentieke straatjes en historische gebouwen, wat het een perfecte mix maakt tussen luxe en authenticiteit, decadentie en gemak. Dit maakt een villa in Marbella perfect als nieuwe thuisbasis.

Denkt u er over om een villa, appartement of huis in Marbella te kopen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We delen graag onze kennis en expertise met u.

 
Villa Marbella maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x